[POSLEDNJA VEST] Helikopter Ansat MUP-a Republike Srpske u manjem incidentu danas u Zalužanima

Izvor: TangoSix.rs, 05.Sep.2023, 18:20

[POSLEDNJA VEST] Helikopter Ansat MUP-a Republike Srpske u manjem incidentu danas u Zalužanima

Kako je danas popodne javila Radio Televizija Republike Srpske, helikopter Helikopterske jedinice Specijalne antitetrorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavio je jutros oko 10:30 časova prinudno sletanje u svojoj bazi u Zalužanima.
Kako Tango Six saznaje, radi se o helikopteru Ansat registarske oznake E7-MUP.
RTRS prenosi da je helikopteru prilikom leta „aktiviran protivpožarni sistem“ i da je let bio vežbovni.
– Prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << uvježbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odjeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom slijetanju na letilištu Zalužani – navodi se u saopštenju, prenosi RTRS. Takođe se navodi da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine.
Srpska trenutno bez trećeg Ansata zbog situacije sa ratom u Ukrajini / Foto: Ruski helikopteri Iz Policijske uprave Banjaluka naveli su da su po prijavi postupili inspektori za zaštitu od požara koji su na licu mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine.
Kako je Tango Six već izveštavao, Republika Srpska je helikoptere Ansat naručila juna 2020. godine. Prethodno je tender za nabavku helikoptera u vrednosti do 21,4 miliona evra bio raspisan 26. jula 2019. godine. Zvanična primopredaja prvog helikoptera izvršena je u Rusiji 23. novembra 2020., dok je letelica isporučena početkom februara 2021. Drugi helikopter stigao je u RS juna 2021. godine,. Obe letelice isporučene su kamionima. U martu je potvrđeno da treća letelica zbog rata u Ukrajini neće skoro doći u Srpsku.
The post [POSLEDNJA VEST] Helikopter Ansat MUP-a Republike Srpske u manjem incidentu danas u Zalužanima appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.