Osam kopči ispod oka Auate

Izvor: Blic, 13.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam kopči ispod oka Auate

Loša atmosfera u taboru Deportiva iz La Korunje kulminirala je u petak kada je došlo do incidenta posle treninga u kojem su akteri bili golmani Dudu Auate i Gustavo Munua.

Izraelac Dudu Auate (30) morao je da ide u bolnicu na ušivanje (osam kopči) pošto mu je klupski kolega posle treninga zadao bokserski udarac u predelu levog oka! Zbog toga su oba čuvara mreže odstranjena iz tima i neće ih biti u timu na večerašnjem gostovanje Viljarealu.

- Teško mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je. Ovako nešto mi se desilo prvi put. Sve je došlo iznenada. Posle treninga sam otišao na tuširanje i kada sam završio, krenuo sam da se oblačim. Munua mi je prišao i pitao zašto ga gledam. Tada me je udario u predelu oka, krv je šikljala na sve strane. Svi su bili prisutni i znaju šta se tačno dogodilo - rekao je Izraelac Auate.

On ističe da to nije bio ravnopravan duel.

- To se ne može nazvati borbom. Udario me je bez ikakvog objašnjenja. Iznenađen sam da tako nešto može da vam uradi klupski kolega - kaže Auate.

Dan pre toga iskusni golman je izjavio da nije fer što je izgubio status prvog golmana. On je bio prvi izbor od kako je došao iz Santandera 2006. godine, ali je stručni štab Deportiva, posle poraza od Osasune, odlučio da promeni uloge i ukaže šansu Urugvajcu Munui.

- Ne znam šta mu je smetalo, nisam ga nijednog trenutka pomenuo u negativnom kontekstu - rekao je Izraelac.

Šampion Real pokušaće da nastavi pobedničku seriju na gostovanju Levanteu. Ipak, Madriđani nisu bez problema, pošto je pod upitnikom nastup golmana Ikera Kasiljasa, jer je proteklih dana imao problema sa stomakom.

- Loše se oseća, ali je najvažnije da nema groznicu. Nadam se da će mu biti bolje do početka meča i da ću moći da računam na njega - izjavio je trener Reala Bernd Šuster, koji će moći da se osloni na oporavljenog Raula.

Iako je status Nikole Žigića u Valensiji takav da niko ne može da kaže da će ostati, Ronald Kuman ipak računa na njega za večerašnji susret u Madridu protiv Atletika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.