Opšta tuča radnika i obezbeđenja fabrike

Izvor: Mondo, 21.Nov.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta tuča radnika i obezbeđenja fabrike

Oko 20 meštana Stragara se u ponedelja sukobilo sa obezbeđenjem beogradskog biznismena Vukadina Rodića, brata Aleksandra Rodića, sadašnjeg vlasnika dnevnog lista “Kurir“.

Incident je izbio ispred kapije fabrike “Stragarit“ u pokušaju radnika da spreče iznošenje mašina i opreme iz fabrike, piše “Blic.”

U tuči pred kapijom “Stragarita“ lakše su povređeni Slobodanka Đorđević i Ljubodrag Blažić, a bilo je povređenih i na strani Rodićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obezbeđenja.

Policija je stigla kad se sve smirilo i u toku popodneva podnela prekršajne prijave protiv Slobodanke, njenog supruga Milovana i Zorana Takovca.

Oni se terete da su gađali radnike obezbeđenja kamenjem, razbili retrovizor na kamionu i izazvali incident.

Prekršajna prijava podneta je i protiv Vukadina Rodića zbog nasrtaja na Slobodanku.

Povređena Slobodanka Đorđević kaže da je obezbeđenje nasrnulo na radnike lopatama, šipkama i grabuljama da je nastao haos i da se više se nije znalo ko koga juri.

Ona optužuje Vukadina Rodića da ju je u tuči vukao za kosu i iščupao ceo pramen kose.

Sa druge strane Vukadin Rodić negira da je povredio Slobodanku i optužuje meštane da su izazvali tuču.

On tvrdi da su mašine koje su njegovi radnici izneli vlasništvo trećeg lica i da je ”ABC kompani“ dobila sudski nalog da ih u roku od 30 dana iznese iz fabrike.

”Sud je naložio da iznesemo opremu, za koju tri godine plaćamo zakup. I prekjuče smo je kao i pre mesec dana iznosili. Sud je njima i pre desetak dana naložio da se udalje sa lokacije ispred fabrike i da se u prisustvu sudskog izvršitelja, po utvrđenom spisku, oprema iznese, a da policija asistira”, rekao je za “Blic” Vukadin Rodić

Meštani koji su telima blokirali fabriku kažu da su oni nekadašnji radnici “Prizbesta“ i da mesna zajednica godinama sudski osporava da je imovina “Stragaritova“, u kojoj je Rodić više od jednu deceniju imao svoj udeo u opremi i mašinama.

”Prizbest“ je u stečaju, a meštani optužuju Rodića da koristi sudski vakuum i iznosi imovinu iz fabrike. Predmet je trenutno u Privrednom apelacionom sudu u Beogradu i čeka se konačan ishod

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.