Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji

Omladina Evropske narodne partije (YEPP), najveća omladinska politička organizacija u Evropi, saopštila je da smatra poziv srpske opozicije na bojkot parlamentarnih izbora "neodgovornim činom koji bi mogao štetiti demokratiji u Srbiji".

YEPP je izrazila duboku zabrinutost zbog nekih događaja tokom opozicionih protesta i snažno osudila "prethodne pretnje i pozive na linč predsednika (Aleksandra Vučića) i drugih državnih funkcionera".

Omladina EPP je navela da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su incidenti poput upada u RTS i blokade javnog servisa "zabrinjavajući", kao i "izjave nekih opozicionih lidera u kojima se izražavaju ideje promene vlasti na ulicama umesto učešća na slobodnim i fer demokratskim izborima".

Oni su pozvali srpsku opoziciju i njene lidere da se uzdrže od "takvih izjava i nedemokratskih akcija koje mogu da naruše stabilnost u zemlji".

YEPP je takođe pozvao opoziciju da učestvuje u međustranačkom dijalogu pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

"Samo putem dijaloga, a ne bojkota ili otvorene konfrontacije, moguće je doći do kompromisnog rešenja po bilo kom pitanju, a to što je neko u opoziciji ne oslobađa učesnike političkog života odgvornosti prema društvu", navodi se u saopštenju.

YEPP je pozvao građane Srbije, pre svega mlade, da izađu na predstojeće parlamentarne izbore.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Omladina EPP zabrinuta zbog situacije u Srbiji: Pozivaju opozicione stranke da se uzdrže od pretnji i nedemokratskih postupaka

Izvor: Večernje novosti, 12.Dec.2019, 04:48

YEPP izražava duboku zabrinutost povodom određenih događaja u Srbiji koji su se desili tokom protesta jednog dela opozicije Najveća politička organizacija mladih Omladina Evropske narodne partije (YEPP) pozvala je opozicione stranke u Srbiji i njihove lidere da se uzdrže od...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.