Omerović: Nekorektna izjava Velimira Ilića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Nekorektna izjava Velimira Ilića

BEOGRAD - Pominjanje nečije nacionalne pripadnosti posle svega što smo kao društvo prošli besmisleno je i zato nekorektnu izjavu lidera Narodne stranke Velimira Ilića treba posmatrati kao izolovani incident, izjavio je večeras Tanjugu potpredsednik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović.

Povodom Ilićevog protesta u parlamentu zbog toga što je pozive za obeležavanje Dana državnosti u Orašcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpisao ministar Rasim Ljajić, aludirajući pri tom na to da je on Bošnjak, Omerović je rekao da građani čoveka, posebno ministra, treba da cene prema tome kako on radi svoj posao, da li je odgovoran i da li poštuje zakon.

Omerović je ukazao da se ne mogu nadležnosti u ministarstvima prilagođavati prema nacionalnoj pripadnosti ministara, tim pre što su i do sada ministri za rad i boračka pitanja slali pozive za obeležavanje godišnjica značajnih istorijskih događaja, jer je to u njihovom resoru.

Rasim Ljajić nikome nije smetao kada niko od srpskih političara nije smeo ili nije hteo da preuzme čelnu funkciju Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, naveo je Omerović i dodao da se tada niko nije pozivao na nacionalnost.

Ljajić je predsednik Sandžačke demokratske partije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.