Ombudsman objavio dokumente

Izvor: B92, 22.Jan.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman objavio dokumente

Zaštitnik građana objavio je na svom sajtu deo dokumentacije o incidentu u kom su se sukobili pripadnici Žandarmerije i Vojske tokom Parade ponosa.

Kako je ranije najavio, ombudsman Saša Janković je objavio deo dokumenata na kojima temelji krivičnu prijavu protiv dvojice vojnih policajaca.

Na sajtu je naveo i da objavljena dokumentacija činjenično demantuje izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji je juče rekao da izneti navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o incidentu postoje samo u izjavama pripadnika Žandarmerije.

Ministar je ranije danas rekao i da "jedino što ima zvaničan karakter mogu biti dokumenta koja su potpisali osumnjičeni pripadnici Žandarmerije", a da "ne postoji dokument sa potpisom jednog organa MUP-a nadležnog za sprovođenje zakonitosti, što je Sektor unutrašnje kontrole".

"Dokumenti Sektora unutrašnje kontrole koje objavljujemo sadrže izjave svedoka (koji nisu suspendovani pripadnici Žandarmerije već građani) o tome da su pripadnici VBA obavljali razgovore sa njima i da su oduzeti snimci video-nadzora iz dve banke", navodi se na sajtu ombudsmana

Na sajtu zaštitnika građana je objavljeno:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.