Okončan inspekcijski nadzor nakon incidenta izlijevanja tehnoloških otpadnih voda u rijeku Bosnu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2023, 16:33

Okončan inspekcijski nadzor nakon incidenta izlijevanja tehnoloških otpadnih voda u rijeku Bosnu

Inspekcijski nadzor Federalnog vodnog inspektora je okončan nakon što su se otpadne vode izlile u rijeku Bosnu kod Zenice iz predtretmanskog kanala za pročišćavanje otpadnih voda u pogonu "Čeličana". U saopštenju od 2. februara Federalne uprave za inspekcijske poslove Bosne i Hercegovine navodi se da je "uspječno saniran oštećeni kanal predtretman otpadnih voda". Inspekcijski nadzor je započet 31. januara kada je zapremljena dojava aktivista za zaštitu rijeke Bosne. U...
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Slučaj zagađenja rijeke Bosne biće proslijeđen tužilaštvu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2023

SARAJEVO - Izvještaj o zagađenju rijeke Bosne kod Zenice biće predat nadležnom tužilaštvu nakon što stignu rezultati laboratorijske analize izuzetih uzoraka vode, saopšteno je iz Federalne uprave za inspecijske poslove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.