Odloženo suđenje žandarmu za smrt Ranka Panića

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje žandarmu za smrt Ranka Panića

Ovaj incident dogodio se u sukobu učesnika protesta sa policijom tokom protestnog mitinga Srpske radikalne stranke zbog izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu u julu 2008. U Višem sudu u Beogradu danas je za 25. oktobar odloženo suđenje nekadašnjem pripadniku niškog odreda Žandarmerije Nikici Ristiću optuženom za nanošenje teške telesne povrede Ranku Paniću zbog koje je preminuo.Ristić je obavestio sud da je juče povredio leđa na treningu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ne može da dođe. Ovaj incident dogodio se u sukobu učesnika protesta sa policijom tokom protestnog mitinga Srpske radikalne stranke zbog izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu u julu 2008.Pročitajte još: Panić pretučen kada je krenuo ka VučićuRistić se tereti da je u toku obavljanja posla na službenoj dužnosti Paniću naneo tešku telesnu povredu od koje je ovaj 17 dana kasnije preminuo.Nakon višegodišnje istrage, krivični postupak protiv Ristića pokrenut je u septembru 2014. godine.Ranko Panić je teško povređen u sukobima tokom protestnog mitinga koji je SRS organizovala u Beogradu 29. jula 2008. godine povodom hapšenja i izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu.Pročitajte još: Policajci pretukli aktivistu NVO bez razloga?On je sa teškim telesnim povredama primljen u Urgentni centar dan kasnije, a preminuo je 15. avgusta. Lekari su utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Odloženo suđenje žandarmu za smrt Ranka Panića

Izvor: RTS, 19.Sep.2017

U Višem sudu u Beogradu je za 25. oktobar odloženo suđenje nekadašnjem pripadniku niškog odreda Žandarmerije Nikici Ristiću optuženom za nanošenje teške telesne povrede Ranku Paniću zbog koje je preminuo. . Ristić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.