Obilić: Albanac spasao srpsku devojčicu od otmičara

Izvor: Večernje novosti, 02.Maj.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilić: Albanac spasao srpsku devojčicu od otmičara

DEVETOGODIŠNjU M. M. srpske nacionalnosti, iz Babinog Mosta u opštini Obilić na Kosmetu, pokušale su da otmu još uvek nepoznate osobe. Prema rečima Nenada Denića, predsednika Privremenog organa opštine Obilić, incident se dogodio u četvrtak ujutru na raskrsnici u ovom selu, kada je devojčica krenula u osnovnu školu “Milan Rakić”.- Pokušaj otmice dogodio se u jutarnjim satima kada je na putu od kuće do škole devojčicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << presreo crni džip bez registarskih tablica, pri čemu su dva mladića pokušala da uvuku devojčicu u vozilo. Međutim, otmicu je, prema dosadašnjim saznanjima, osujetio stariji Albanac koji je čuvši vrisku počeo da viče na otmičare. Posle reakcije ovog slučajnog prolaznika, napadači su pobegli - priča Denić za “Novosti”.Prema svedočenju Denića, slučaj je odmah projavljen kosovskoj policiji i Kforu. Na mestu pokušaja otmice, slučajni prolaznici su ispričali kako je dete vrištalo i pokušalo da se otme iz ruku jednog od otmičara kada je pritrčao stariji Albanac, a za njim i još neki meštani. Zahvaljujući njihovoj reakciji, otmičari su se uspaničili i ušli u džip, ostavivši M. M.- Obavili smo razgovor i sa direktorom škole i roditeljima devojčice. Roditelji su u panici i ne žele pred javnost, a devojčica je potpuno traumirana - pojašnjava Denić. Meštani Babinog Mosta, srpskog sela koje se nalazi u opštini Obilić, kraj magistalnog puta Priština - Kosovska Mitrovica, koji su čuli za incident, podsećaju da su nekoliko dana pre pokušaja otmice srpske devojčice, nepoznate osobe slikale ovdašnju osnovnu školu koju pohađa više od stotinu đaka. Na intervenciju direktora, policija je uspela da identifikuje vozilo, ali je još nepoznato zašto je fotografisana srpska škola u ovom mestu. Inače, ovo srpsko mesto danas su nadletali helikopteri Kfora. UZNEMIRENOST - Iako sa komšijama Albancima nismo imali problema, od 1999. nikada se nismo osećali bezbedno jer smo izloženi napadima iz okolnih albanskih sredina - veli Nenad Denić. Ukradeno je 80 grla naše stoke, nekoliko traktora, automobila. U Babinom Mostu živi oko 800 Srba i oko 200 Albanaca.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokušaj otmice devojčice na KiM

Izvor: OkRadio.rs, 02.Maj.2015

Nepoznate osobe pokušale su da kidnapuju devetogodišnju devojčicu srpske nacionalnosti u selu Babin Most kod Obilića. Prema rečima očevidaca otmičari su pokušali da devojčicu uvuku u crni džip bez registarskih oznaka, ali su ih u tome sprečili mestani sela. Roditelji ne žele ispred kamera...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.