OVO SU UKLONjENE SCENE: Istorijskog sletanja F-35 na britanski nosač aviona (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SU UKLONjENE SCENE: Istorijskog sletanja F-35 na britanski nosač aviona (VIDEO)

Jedan od ciljeva mornaričkih vežbi Ujedinjenog Kraljevstva „Vestlant 19“ bio je testiranje sposobnosti novih nosača aviona i lovaca F-35 Jedan od ciljeva mornaričkih vežbi Ujedinjenog Kraljevstva „Vestlant 19“ bio je testiranje sposobnosti novih nosača aviona HMS „Kraljica Elizabeta“ i lovaca F-35 za obavljanje grupnih zadataka.Međutim, prvo istorijsko sletanje F-35 na britanski nosač aviona bilo je propraćeno incidentom. Britansko ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << objavilo je fotografije manevra na svom Tviter nalogu. ​Međutim, nezavisna kompanija „Sejv d rojal nejvi“ naknadno je objavila video šta se dogodilo nakon sletanja. Video prikazuje trenutke nakon što je pilot F-35 napustio svoj borbeni avion. Posle rukovanja sa nekoliko kolega, pilot se spotakao i pao na zemlju. Član posade je dotrčao da mu pomogne... Iako pilot ne deluje povređeno, neki nagađaju da bi nesreća mogla imati visoku cenu. Pilotova visokotehnološka kaciga — posebno dizajnirana za F-35 — košta oko 325.000 dolara. sputniknews.com

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

OVE SCENE NISU HTELI DA PRIKAŽU: Posle istorijskog sletanja F-35 na britanski nosač aviona, pilot se žešće izblamirao, a to bi moglo i skupo da ga košta! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Okt.2019

Prvo istorijsko sletanje F-35 na britanski nosač aviona bilo je propraćeno i jednom manjom nezgodom koju su zabeležile kamere.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.