OTKRIVEN KRIVAC ZA INCIDENT U VUKOVARU: Pucali prozori od snažne detonacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 22:02

OTKRIVEN KRIVAC ZA INCIDENT U VUKOVARU: Pucali prozori od snažne detonacije

Jedan od počinilaca predao je 70 komada pirotehničkih sredstava F1, F2 i F3 kategorije, saopštila je danas policija

Vukovarsko-sremska policija utvrdila je identitet osoba koje su juče u vukovarskoj Tehničkoj školi aktivirale pirotehničko sredstvo, oštetivši stakla na dva prozora učionice, javlja Index.

.

Sve počinioce očekuju odgovarajuće prijave, jer je zakonom upotreba pirotehničkih sredstava kategorije F2 i F3 dozvoljena isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 27. decembra do 1. januara i to osobama starijima od 18 godina, a izričito je zabranjena njihova upotreba u zatvorenim prostorima i na mestu gde se okuplja veći broj ljudi.

Samo pirotehnička sredstva F1 kategorije, koja u sebi sadrže male količine eksplozivne materije, poput bombica, žabica, naboja za dečje pištolje i šibica sa zlatnom i srebrnom kišom mogu tokom cele godine upotrebljavati osobe starije od 14 godina.

U sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija", koja je i dalje u toku, osim što mogu predati ilegalno oružje bez sankcija, građani mogu predati i zabranjena pirotehnička sredstva koja eventualno imaju u posedu i tako sprečiti povrede i oštećenja imovine.

(Srbija Danas/Telegraf)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.