OKO BAKINGEMSKE PALATE SVE VRVI OD POLICIJE: Došlo do eksplozije, šta je sa kraljem i kraljicom?! Novi detalji incidenta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 23:39

OKO BAKINGEMSKE PALATE SVE VRVI OD POLICIJE: Došlo do eksplozije, šta je sa kraljem i kraljicom?! Novi detalji incidenta (VIDEO)

"U ovom trenutku ne tretiramo ovo kao terorizam", naveli su kratko iz policije

Kod Bakingemske palate večeras je izvedena kontrolisana eksplozija, a jedna osoba je privedena, nakon što je u dvorište palate ubacila municiju, saopštila je policija.

Palata je blokirana oko 19 časova nakon što je muškarac prišao kapiji palate i u dvorište počeo da ubacuje razne predmete, saopštio je Skotland jard. Muškarac je uhapšen zbog sumnje da kod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sebe ima oružje, a nosio je i sumnjivu torbu.

Iz policije navode da nije ispaljen nijedan metak, te da nisu bili ugroženi ni građani ni policajci.

- U ovom trenutku ne tretiramo ovo kao terorizam - naveli su kratko iz policije.

Moment of explosion outside Buckingham Palace - WARNING STRONG LANGUAGE pic.twitter.com/rcfdqaNpqk

— Chris Chandler (@newswithchris) May 2, 2023

Navodno je muškarac koji je priveden psihički bolestan. Incident se dogodio svega nekoliko dana uoči krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, koje je najavljeno za subotu, 6. maj. Ovom događaju prisustvovaće brojni svetski lideri i članovi kraljevskih porodica.

Iz policije su naveli da su obučeni timovi preventivno izveli kontrolisanu eksploziju. Navodi se i da kralj i kraljica u trenutku incidenta nisu bili u palati.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.