Novinar i aktivista preminuo tokom davanja izjave u niskoj policiji

Izvor: medio.rs, 17.Jun.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar i aktivista preminuo tokom davanja izjave u niskoj policiji

Prema nepotvrđenim informacijama do incidenta je došlo tokom jedne od aktivnosti “Ponosa” u cilju podizanja pismenosti mladih Roma. Ismailovića je navodno tokom tuče zasada nepoznati mladić udario palicom u glavu

Valter Ismailović, dugogodišnji novinar i građanski aktivista preminuo je tokom davanja izjave niškoj policiji nakon tuče u kojoj je povređen.

U Policijskoj upravi su precizirali da >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << se sve dogodilo prošlog četvrtka, nakon incidenta u romskom naselju Stočni trg, prenosi portal “Južne vesti”.

Kolege su reagovale zbog narušavanja javnog reda i mira. Nakon tri sata je nekoliko učesnika tuče došlo u stanicu da da izjavu. Jednom od njih je pozlilo i on je preminuo na licu mesta – kažu u policiji.

I dalje se čekaju rezultati obdukcije koja bi trebalo da pokaže uzrok smrti, odnosno da li je Ismailović preminuo zbog povreda zadobijenih u tuči.

U Udruženju čiji je bio aktivista nisu hteli da daju izjave za medije i rekli su da će se javnosti obratiti kada prikupe sve potrebne informacije i rezultate obdukcije i kada dobiju odobrenje Ismailovićevog sina.

Foto: Milena Đorđević

Prema nepotvrđenim informacijama do incidenta je došlo tokom jedne od aktivnosti “Ponosa” u cilju podizanja pismenosti mladih Roma.

Ismailovića je navodno tokom tuče zasada nepoznati mladić udario palicom u glavu.

Nakon saniranih povreda u Hitnoj pomoći on je otišao da da izjavu u policijsku stanicu na Crvenom krstu, gde je i preminuo.

Valter Ismailović je rođen 13. aprila 1972. godine, a bio je novinar “City radija” i RTV “Nišava”. Poslednjih godina je bio aktivan u nevladinom sektoru u organizaciji “Ponos”, pišu “Južne vesti”.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.