Izvor: B92, 21.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napadi u Avganistanu

Čaparhar -- U najnovijim napadima u Avganistanu poginulo je ukupno 11 ljudi, među kojima su i četiri kanadska vojnika i šest civila Avganistanaca.

Komandant kanadskih snaga u Avganistanu general Džonatan Vens izjavio je da su kanadski vojnici poginuli u dva odvojena incidenta u kojima je ranjeno osam kanadskih vojnika. U oblasti Zari južne provincije Kandahar patrola kanadskih vojnika naletela je na podmetnutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bombu. Poginula su dva kanadska vojnika i njihov tumač, a petoro je bilo ranjeno kao i jedan civil.

Nešto kasnije, takođe u eksploziji podmetnute bombe, u oblasti Šah Vali Kot poginula su još dva kanadska vojnika dok su trojica ranjena.

Time se broj kanadskih vojnika koji su dosad poginuli u Avganistanu popeo na 116.

Kanada trenutno ima u Avganistanu oko 2.500 vojnika kojima mandat ističe 2011. godine.

Napadač samoubica u automobilu-bombi ubio je danas u istočnoj proivinciji Nangarhar pet civila i jednog policajca.

Meta njegovog napada je bio policijski konvoj. Tom prilikom su ranjena četiri policajca, naveo je guverner te provincije Gul Aga Šerzai.

U današnjem saopštenju NATO-a navodi se da je juče ubijen jedan vojnik tih snaga, ali nije rečeno koje je nacionalnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.