Novi incidenti u Temerinu

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incidenti u Temerinu

Zbog sumnje da su se ponašali nasilno, temerinska policija privela petoricu mladića srpske nacionalnosti. Oni se terete da su gađali flašama trojicu maloletnih Mađara.

Petorica žitelja Temerina terete da su pratili i gađali flašama trojicu maloletnika, koji su se sklonili u kuću svog druga. Takođe, oni su osumnjičeni da su zatim gađali ciglama tu kuću i razbili prozor. Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da su novi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incidenti u Temerinu zabrinjavajući.

Policija u Temerinu odredila je u subotu meru zadržavanja petorici Temerinaca M.Š. (21), N.M. (19), D.H. (20), N.V. (20) i D.V. (20) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Policijske uprave Novi Sad.

Petorica osumnjičenih sutra će uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

Informativni portal na mađarskom jeziku Vojvodina danas javio je prethodno da se u Temerinu desio incident u noći između petka i subote, u kojem su razbijeni roletne i stakla jedne porodične kuće.

Portal tvrdi, pozivajući se na izjave članova porodice koja živi u toj kući, da je nakon verbalnog sukoba, grupa srpskih mladića, gađajući pivskim flašama, počela da juri trojicu maloletnih Mađara koji su se sklonili u tu kuću, posle čega su srpski mladići gađali kuću ciglama i kamenicama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Policija privela osumnjičene zbog incidenta u Temerinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2013

Policija u Temerinu odredila je u subotu meru zadržavanja petorici Temerinaca M.Š. (21), N.M. (19), D.H. (20), N.V. (20) i D.V. (20) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, saopšteno je danas iz Policijske uprave Novi Sad. U saopštenju se navodi da se pomenuta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.