Novi incident u Temerinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident u Temerinu

TEMERIN -

Temerinska policija je juče odredila meru zadržavanja meštanima M.Š. (1990), N.M. (1994), D.H. (1993), N.V. (1993) i D.V. (1993) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se terete da su, na ulici, pratili i gađali flašama trojicu maloletnika, koji su se sklonili u kuću svog druga. Osnovano se sumnja su petorica osumnjičenih zatim gađali ciglama tu kuću i razbili prozor.

Sva petorica će sutra uz krivičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijavu biti dovedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu na saslušanje.

Predsednik regionalne organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba u saopštenju za javnost je naveo da je stradala kuća stanovnika Temerina Z.I. i dodao da je reč o "vandalskom napadu".

"Napadači, psujući 'majku mađarsku' onima koji su u kući, prvo su pesnicama udarali u roletnu uličnog prozora, pa su otišli. Međutim, ubrzo su se vratili brojčano ojačani, tako da se broj napadača popeo na oko deset, koji su ciglama i kamenjem razbili roletnu i stakla na prozoru", naveo je portal Vojvodina danas.

Dodaje se da je ciglom pogođen i jedan mladić mađarske nacionalnosti, koji nije teže povređen.

Bela Čorba je u saopštenju za javnost zatražio da nadležni organi preduzmu odgovarajuće mere i da imaju u vidu "etničku konotaciju" celog slučaja.

On je zatražio i da se policijska stanica u Temerinu brojčano ojača, kao i da se izvrši kontrola rada "sumnjivih klubova" iz kojih nasilnici obično i kreću u obračune.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedeno pet osoba zbog napada u Temerinu

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2013

U Temerinu se desio još jedan incident, za koji pojedini mediji i političke stranke tvrde da ima karakter međuetničkog incidenta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.