Izvor: TangoSix.rs, 11.Dec.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi blam Katar Ervejza: Prvi javni “aborted takeoff” A350 – novinar snimao i tvitovao uprkos zabrani

Posle izjave generalnog direktora Katar ervejza (Qatar Airways), Akbar Al Bakera da bi direktora američke Delte (Delta Air Lines), Ričarda Andersona, obesio kada bi se našli lice u lice na nekoj konferenciji, stiže vest o još jednoj ne tako prijatnoj situaciji u ovoj kompaniji.
Naime, došlo je do incidenta u Katarovom A350 na letu iz Njujorka za Dohu kada je avion na pisti postigao punu brzinu, ali se u poslednjem trenutku ipak zaustavio i nije poleteo, piše The Sydney >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Morning Herald.
Wow wow wow … Our A350 violently aborted takeoff at JFK. Got the whole thing on video.
— Zach Honig (@ZachHonig) December 11, 2015
U tome, možda i ne bi bilo problema da na let nisu bili pozvani novinari i da celokupnu situaciju nije snimio glavni i odgovorni urednik portala The Pionts Guy, Zach Honig, kome je odmah nakon iznenadnog zaustavljanja letelice rečeno da ugasi kameru i da prestane da tvituje

Usledilo je objašnjenje da je došlo do automatskog zaustavljanja A350 jer je dobijen signal da je pista suviše kratka za poletanje. U izveštaju katarskog CAA navodi se da pista zapravo nije bila problem. Naime, sva četiri pilota koja su se nalazila u kokpitu Katarovog A350 pogrešila su prilikom taksiranja. Iza letelice ostalo je gotovo 1000 m piste, a istovremeno je registrovano da je avion prekoračio potrebnu dužinu piste za poletanje za oko 300 m. Sve ovo možda i ne bi bila vest da nije usledila krajnje čudna reakcija generalnog direktora Katar ervjeza Akbar Al Bakera. Kontradiktorno zvaničnim izveštajima civilnih vazduhoplovnih vlasti njegove zemlje, on je izjavio da je za incident pre odgovorna kontrola letenja na njujorškom aerodromu J.F.K. nego posada aviona, piše The Sydney Morning Herald.
Okay breaking the silence. Captain came on to say they’re restarting the engines and we’ll take off from a different runway. #QR7452 — Zach Honig (@ZachHonig) December 11, 2015

Priča za putnike ima još jedan epilog – uspešno poletanje za Dohu.
Sve pogodnosti Biznis klase u kojoj su uobičajeno smešteni novinari na ovakvim letovima dobili su medijsku pažnju kakva je, sasvim izvesno, i prvobitno bila planirana.
10 hours later, it’s a much different mood on the A350 inaugural. #QR7452 pic.twitter.com/ETfZ1HCiIC
— Zach Honig (@ZachHonig) December 11, 2015

Ipak kompanija Katar ervejz, a sasvim izvesno i mediji, neće zaboraviti Al Bakerovu posetu Njujorku ovog decembra. Umesto povoda njegovog dolaska – konferencije za novinare povodom uvođenja linija ovog zalivskog prevoznika za Los Anđeles, Boston i Atlantu iz Dohe u prvi plan dospele su teške reči na račun direktora američkog konkurenta, Delte er lajnsa, i prvi Katarov javni A350 “aborted takeoff”.
The post Novi blam Katar Ervejza: Prvi javni “aborted takeoff” A350 – novinar snimao i tvitovao uprkos zabrani appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.