Novi Pazar: Privedeno 5 navijača

Izvor: B92, 29.Okt.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar: Privedeno 5 navijača

Beograd -- Policija privela 5 navijača grupe "Ekstremi" iz Novog Pazara zbog transprenta "Srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća" na fudbalskoj utakmici prošle subote.

Oni su osumnjničeni da su time počinili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi, saopštava MUP.

Podsetimo, navijači Novog Pazara 'Ekstremi' istakli su protekle srede na utakmici osmine finala Kupa Srbije između Novog Pazara i Rada na tribinama skandalozan transparent na kojem je pisalo "Rešen rebus, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća".

Novopazarska policija lišila je slobode i odredila meru zadržavanja do 48 časova Emiru R. (39), Edinu P. (30), Mirzi G. (30), Enesu V. (24) i Emiru H. (21) iz Novog Pazara, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Novopazarska policija saopštava i da postoje osnove sumnje da je Enes V. izvršio i krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju poslova bezbednosti.

Osumnjičeni su 24. oktobra, za vreme fudbalske utakmice između Novog Pazara i Rada iz Beograda, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, tako što su organizovali unošenje i isticanje na severnoj tribini gradskog stadiona transparenta "Rešen rebus, srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća".

Transparent, koji porukom aludira na trgovinu organima Srba otetih s Kosova i Metohije, bio je odgovor na sličan incident na Banjici u martu ove godine kada su se pristalice Rada podsmevale žrtvama Srebrenice.

Dan kasnije, stigle su brojne osude, a MUP je saopštio da radi na identifikovanju lica koja su držala transparent na tribini.

Fudbalski klub Novi Pazar se ogradio od parole koju su navijači istakli.

Portparol fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je da su privođenja navijača tog kluba dokaz da je država rešila da se uhvati u koštac s problemom huliganizma, ali da istu reakciju očekuju i u Beogradu.

"To pokazuje da je država rešila da se uhvati u koštac sa problemom, ali isto tako očekujemo od njih hapšenja i u Beogradu navijača Rada, Partizana i Crvene zvezde, jer su to jednaki izgrednici kao ovi u Novom Pazaru", rekao je Korać.

Na utakmici Partizana i Novog Pazara, odigranoj u nedelju na stadionu crno-belih, navijači Partizana razvili su transparent sa citatom iz knjige "Nož" Vuka Draškovića, na kojem je pisalo: "Alija!? A Spasoje Jugović?".

"Nakon sinoćnje utakmice svi fudbalski radnici su ponovo zgroženi. To još jednom dokazuje da ni najorganizovaniji klubovi, predstavnici Srbije u Evropi, kao što je Partizan, nisu u stanju da reše probleme sa navijačima, tako da je teško očekivati da klubovi poput Novog Pazara samostalno reše ovakve probleme", poručio je Korać.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje navijača

Izvor: RTS, 29.Okt.2012

U oku je privođenje 19 navijača Novog Pazara zbog isticanja uvredljivih parola o "Žutoj kući" na utakmici Novi Pazar-Rad, saznaje RTS...U toku je privođenje 19 navijača Novog Pazara zbog isticanja uvredljivih parola o Žutoj kući na utakmici Novi Pazar-Rad, saznaje RTS.

Nastavak na RTS...

Hapšenje navijača Novog Pazara

Izvor: RTS, 29.Okt.2012

Policija u Novom Pazaru uhapsila pet osoba zbog isticanja uvredljivih parola o "žutoj kući" na utakmici Novi Pazar–Rad...Policija je uhapsila i odredila meru zadržavanja od 48 sati petorici navijača Novog Pazara zbog uvredljivih transparenata istaknutih na fudbalskoj utakmici tog kluba i beogradskog...

Nastavak na RTS...

Hapse navijače Novog Pazara

Izvor: Mondo, 29.Okt.2012

U toku je privođenje 19 navijača Novog Pazara zbog isticanja uvredljivih parola istaknutih na utakmici Novi Pazar - Rad, saznaje RTS...Navijači Novog Pazara ’Ekstremi’ istakli su protekle srede na utakmici osmine finala Kupa Srbije između Novog Pazara i Rada skandalozan transparent na tribinama...

Nastavak na Mondo...

Počela hapšenja u Pazaru

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2012

Novopazarska policija saopštila je u ponedeljak da su privedena petorica pripadnika navijačke grupe ''Ekstremi'', koji se sumnjiče da su protekle srede na utakmici između Novog Pazara i Rada razvili skandalozni transparent koji vređa srpske žrtve trgovinom organima.

Nastavak na Sportske.net...

TELEGRAF SAZNAJE: Uhapšena još dvojica navijača Novog Pazara!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Okt.2012, 16:07

Policija i dalje traga za ostalim navijačima koji su kao izgrednici identifikovani na utakmici odigranoj prošle srede utakmici Novi Pazar-Rad, jer su nosili transparent "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.