Nisam kriv!

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Maj.2011, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam kriv!

Iako su odvezene tek četiri trke 63. Svetskog šampionata u sve tri motociklističe klase, već dve su obeležili ozbiljni incidenti. Prvi se dogodio između Valentina Rosija i Kejsija Stonera u Herezu, a drugi proteklog vikenda u Le Manu.
Negde na sredini trke u borbi za drugo mesto, Marko Simonćeli pretekao je Danijela Pedrosu. Ovaj je pokušao da uzvrati, gotovo uspeo u tome, ali Italijan je sačuvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << poziciju i pri tome sa staze izbacio Katalonca. Osim što je ostao bez poena, Pedrosa je polomio desnu ključnu kost, dok je Simonćeli zaradio kaznu prolaska kroz boks i na kraju osvojio peto mesto. Ovakav razvoj događaja razgnevio je Pedrosu, koji tek što se oporavio od povrede i operacija preloma leve ključne kosti.
Iako je od mnogih označen kao krivac za incident i novu tešku povredu Daniejela Pedrose, vozač Gresini Honde iz Italije ne prihvata odgovornost, već sve objašnjava borbom za poziciju.

– Pedrosa je pokušao da me obiđe na pravcu. Za malo sam bio brži od njega, što me je navelo da počnem da ulazim u dolazeću krivinu, ostavljajući mu prostor da na vreme počne da radi isto. Međutim, tek sam na snimku video da je on izgubio liniju i dotakao me. Ja sam pokušao da ispravim, ali nisam uspeo. Udario me je od pozada i pao – objasnio je Simonćeli.
Situacija za koju se može reći da je normalna na motociklističkim trkama, ne bi podigla toliko prašine, da se nije završila teškom povredom Španca.
– Žao mi je zbog pada i posebno povrede. Nisam uradio ništa nedozvoljeno i za mene je sve to deo borbe.
Iako je u ovakvim trenucima teško označiti krivca, protiv opravdanja Simonćelija ide odluka direktora trke da kazni Italijana prolaskom kroz boks.
– Po mom mišljenju, odluka direktora trke isprovocirana je daševanjima tokom takmičarskog vikenda u Le Manu i trke u Eštorilu. Uveren sam da ovakve stvari ne zaslužuju kaznu – zaključio je Simonćeli.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.