Nesreća u rudniku u Kini, dvojica poginula

Izvor: RTS, 21.Okt.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća u rudniku u Kini, dvojica poginula

Dva rudnika su poginula, a 20 je ostalo zarobljeno u rudniku uglja na istoku Kine, nakon što je stena uništila deo tunela.
Do spontanog pucanja stena došlo je iskopavanjem u rudniku u provinciji Šandong, pišu kineski mediji, a prenosi AP.

Kako se navodi, deo tunela za odvod vode uništen je u eksploziji.
U vreme nesreće u rudniku se nalazilo oko 300 rudara, od kojih je većina uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se spasi, dok je njih dvadesetak ostalo zarobljeno.
Kako su saopštili zvaničnici, incident nema veze sa onom što su rudari radili, a u akciji spasavanja učestvuje oko 140 spasilaca.
Navodi se i da je ponovo proradila ventilacija na dubini do 200 metara, kao i da se još uvek istražuje uzrok nesreće.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nesreći rudnika uglja u Kini, dve osobe stradale i 20 zarobljeno ispod zemlje

Izvor: Beta, 21.Okt.2018

Dve osobe su stradale i 20 je ostalo zarobljeno ispod zemlje posle nesreće u rudniku uglja u Kini, saopštili su danas lokalni zvaničnici.Nesreća uzrokovana neočekivanim padom stene koja je izazvala vrstu potresa u tunelima rudnika dogodila se kasno sinoć u istočnoj provinciji Šandong, prenela...

Nastavak na Beta...

STENA UNIŠTILA DEO RUDNIKA U KINI: Dve osobe poginule, 20 zarobljeno, akcija spasavanja u toku

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2018

Dve osobe su poginule a 20 je zarobljeno u nesreći koja se dogodila u rudniku uglja na istoku Kine, a nakon što je stena uništila deo tunela u rudniku. Dve osobe su poginule a 20 je zarobljeno u nesreći koja se dogodila u rudniku uglja na istoku Kine, a nakon što je stena uništila...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.