Nesreća SSJ-100 neće uticati na saradnju između Rusije i Indonezije

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća SSJ-100 neće uticati na saradnju između Rusije i Indonezije

27.06.2012. -

Incident sa ruskim avioprevoznikom Sukhoi SuperJet-100 u Indoneziji, neće uticati na ekonomsku saradnju između Rusije i Indinezije, izjavio je Koordinacioni ministar za ekonomiju Indonezije, Muhamed Hata. Ranije se on sastao sa predsednikom Ujedinjene avio korporacije, Mihailom Pogosjanom. Prema rečima Pogosjana, do kraja godine, planirano je da se počne sa isporukama aviona Superjet indonežanskoj avio kompaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Sky Aviation.

Komisija Nacionalnog komiteta za bezbednost transporta u Indoneziji, već je objavila preliminarne izveštaje rezultata istrage pada Superjet-100 na Džakatri. Ruski eksperti se ne slažu sa zaključcima kolega iz Indonezije da se radi o lošoj obuci pilota.

SuperJet-100 se srušio 9. maja. Preliminari izveštaj o uzrocima neseće biće spreman do kraja leta.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.