Neredi navijača u Kijevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi navijača u Kijevu

Na ulicama Kijeva danas je došlo do velikih nereda fudbalskih navijača uoči utakmice plej-ofa za Ligu Evrope između ukrajinskog predstavnika Zorje iz Luganska i poljske Legije iz Varšave.

Sukobile su se pristalice lokalnog kijevskog Dinama i Legije, a u krvavoj tuči kod metro stanice "Hidropark" korišćeni su čak i noževi, prenosi ruski portal News.Rin.

Prema tvrdnjama svedoka, u sukobu je učestvovalo oko 50 navijača, a Odsek za odnose s javnošću Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unutrašnjih poslova u Kijevu preneo je da niko od učesnika incidenta nije zatražio lekarsku pomoć.

Dan ranije poljski navijači izazvali su nerede na "Aveniji slobode" u ukrajinskoj prestonici, a prema rečima svedoka došlo je do tuče između 20 domaćih i osmorice pristalica Legije.

UEFA je zabranila Zorji da dočeka Legiju na svom stadionu u Lugansku i naložila da se ta utakmica odigra u Kijevu.

Za obezbeđenje prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope između ukrajinskog i poljskog kluba, koji se igra večeras od 19 sati, angažovano je više od 1.500 pripadnika policije, vojske i redara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliki neredi navijača u Kijevu

Izvor: B92, 20.Avg.2015

Na ulicama Kijeva došlo je do velikih nereda navijača uoči utakmice plej-ofa za Ligu Evrope između Zorje iz Luganska i poljske Legije...Sukobile su se pristalice lokalnog kijevskog Dinama i Legije, a u krvavoj tuči kod metro stanice “Hidropark” korišćeni su čak i noževi, prenose ruski mediji...Prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.