Nemačka: Osam osoba umrlo u požaru

Izvor: B92, 10.Mar.2013, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Osam osoba umrlo u požaru

Berlin -- Najmanje osam osoba, od kojih sedmoro dece, stradalo je u požaru koji je rano jutros izbio u stambenoj zgradi u jugozapadnoj Nemačkoj, kaže nemačka policija.

U požaru u gradu Baknang, u blizini Štutgarta, povređe su tri osobe i prevezene u bolnicu.

Novinska agencija DPA prenela je saopštenje policije prema kome su žrtve turskog porekla i izvestila da ambasador Turske u Nemačkoj namerava da poseti mesto nesreće.

Turski ambasador u Berlinu Husein >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Avni Karslioglu će još tokom dana posetiti mesto nesreće, javljaju nemački mediji.

Policija za sada, kako prenose mediji, nema dokaza da je požar podmetnut, ili da se u pozadini dogadjaja nalazi mržnja prema strancima, prenose nemački mediji.

Broj žrtava u požaru je, međutim, veći, nego što se prvobitno verovalo - naime, stradalo je najmanje osam osoba, među kojima je sedmoro dece, pokazuju najnoviji podaci, pošto su spasioci otkrili još jedan leš deteta.

Provobitno se verovalo da je nastradalo šestoro, ali sada se govori o sedmoro dece, koja su izgorela u požaru na prvom spratu jedne zgrade u Baknangu, kod Štutgarta.

Požar, čiji uzroci, takođe, još nisu rasvetljeni, izbio je noćas u jednoj zgradi sa više stanova, a prvi, neoficijelni podaci ukazuju da je možda izgorela cela jedna porodica.

Vatra je pod kontroloom, povređeni u bolnici, a policija i dalje istražuje uzroke nesreće, medju kojima se pominje mogućnost neispravnog šporeta.

Prvi alarm za požar dat je jutros u 4.30 sati, a u zgradi se u tom momentu nalazilo najmanje 13 osoba, premda policija ne isključuje mogućnost da ih je bilo i više.

Materijalne štete se procenjuju na šestocifreni iznos, a policija se nada da će do posle podne biti ugašeni poslednji tinjajući znaci vatre.

Nemačku su više puta potresala saznanja o požarima, gde su žrtve turskog porekla. Tako je, pre nekoliko godina, u požaru u Forćajmu u Baden-Virtembergu, u kući nastanjenoj uglavnom strancima, bilo reči o tome da je on bio podmetnut.

Nemačku je početkom 2008. godine godine potresao požar koji se dogodio u Ludvigshafenu, u kom je stradalo devet osoba turskog porekla.

Mesto požara posetio je tada čak i predsednik turske vlade Redžep Tajip Erdogan, koji je u to vreme bio u Minhenu na medjunarodnu konferenciju o bezbednosti.

Požar u Ludvigshafenu, za koji su postojale špekulacije da je podmetnut iz mržnje prema strancima, bila je tada jedna od tema razgovora kancelarke Angele Merkel s Erdoganom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: U požaru poginulo sedam osoba, od kojih šestoro dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2013

BERLIN -..Najmanje sedam osoba, među kojima šestoro dece, poginulo je jutros u požaru koji je izbio u jednoj zgradi u jugozapadnom delu Nemačke, javile su agencije...Portparol policije Klaus Hinderer izjavio je nemačkoj agenciji DPA da za sada nije poznato kako je požar izbio u zgradi u Baknangu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poginula deca u požaru kod Štutgatrta

Izvor: RTS, 10.Mar.2013

Najmanje sedam osoba, od čega su šestoro deca, poginulo je u požaru koji je jutros izbio u jednoj zgradi u gradu Baknangu, u blizini Štutgarta...U požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u jugozapadnom delu Nemačke nastradalo je najmanje sedam osoba, saopštila je nemačka policija...Portparol...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.