Navijač doživotno proteran zbog IRA

Izvor: B92, 12.Maj.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač doživotno proteran zbog IRA

Navijaču škotskog fudbalskog kluba Seltik, Aronu Lengu, doživotno će biti zabranjen pristup na utakmice tog kluba.

Lengu će biti suspendovan jer ga je tokom gradskog derbija Rendžers-Seltik (1:0) snimila sigurnosna kamera u trenutku kada je mahao Irskom zastavom na kojoj je bio ispisan naziv Irske republikanske armije (IRA), koja je zabranjena teroristička organizacija. Čelnici Seltika su posle subotnjeg incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučili da drastično kazne mladića, pa su ga doživotno proterali sa klupskih mečeva.

Kažnjeni navijač je pokušao da se odbrani činjenicom da je bio pijan, i da nije znao šta radi, ali je rukovodstvo kluba ostalo pri prvobitnoj odluci o doživotnoj suspenziji.

"Mladić je identifikovan kao vlasnik sezonske karte, i ta osoba će biti najstrože kažnjena, biće mu doživotno zabranjen pristup utakmicama kluba", rekao je portparol Seltika.

Više stotina policajaca je obezbeđivalo subotnju utakmicu na 'Ajbroksu'. Blizu 60 osoba je uhapšeno u prvih sat vremena posle završetka derbija, a policiji je prijavljeno 328 slučajeva narušavanja reda i mira, kao i 29 ozbiljnih napada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.