Natpis u ovom hotelu uvredio je milione, a možda ste i vi među njima! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Natpis u ovom hotelu uvredio je milione, a možda ste i vi među njima! (FOTO)

Osude stižu sa svih strana!

Švajcarska kancelarija za turizam je danas izrazila žaljenje zbog "nesrećnog" incidenta u kome je jedan hotel u švajcarskim Alpima postavio natpis kojim jevrejskim gostima nalaže tuširanje pre ulaska u bazen.

Jevrejska organizacija "Sajmon Vizenthal centar" odmah je pozvala na zatvaranje hotela "Aparthaus Paradies" u švajcarskom selu Arosa, a zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je zatražila "pravdu", >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prenosi agencija AP.

Portparol švajcarske Kancelarije za turizam Markus Berger je takav natpis nazvao "neprihvatljivim", navodeći da je on uklonjen i da je rukovodstvo hotela uputilo izvinjenje.

Taj hotel se, takođe, susreo s oštrim kritikama izraelskih vlasti, a zbog postavljanja takvog natpisa, koji je jedan od gostiju objavio na Fejsbuku, optužen je za antisemitizam.

#Antisemitic signs in Swiss hotel tell Jews to “take a shower before you go swimming” https://t.co/58dPBwHdSy pic.twitter.com/5opF1p0hv7

"Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i decu, molimo vas da se istuširate pre ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu", dodaje se u tom obaveštenju postavljenom pored hotelskog bazena.

U drugom obaveštenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 4.30 i 5.30 sati popodne.

"Nadam se da razumete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno", dodaje se u saopštenju.

Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika.

Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala "kao čin antisemitizma i to najgore vrste".

Izraelski ambasador u Švajcarškoj, Džejkob Kajdar, navodno je kontaktirao hotel i obavestio Hotoveli o uklanjanju tih obaveštenja.

Hotoveli, međutim, time nije bila zadovoljna, zbog čega je poručila da će tražiti "formalnu osudu" zvaničnog Berna.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kritike švajcarskom hotelu zbog poruke Jevrejima da se istuširaju pre plivanja

Izvor: Beta, 15.Avg.2017

Švajcarska kancelarija za turizam izrazila je danas žaljenje zbog, kako je navela, "nesretnog" incidenta kada je mali hotel u Alpima postavio znak na kojem se od "jevrejskih gostiju" traži da se istuširaju pre ulaska u bazen.Centar Simon Vizental je tražio zatvaranje hotela Paradi Aroza (Paradies...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.