Nastavljeni protesti u Gračanici, zatražena unutrašnja kontrola rada policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 13:40

Nastavljeni protesti u Gračanici, zatražena unutrašnja kontrola rada policije

U Gračanici su danas nastavljeni protesti građana nezadovoljnih radom policije, a u vezi slučaja napada na srpskog mladića u ovom mestu koji se dogodio pre tri dana. Trojica Albanaca su privedena pa puštena iste noći, a slučaj okarakterisan kao tuča, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo građana.

Uz zvuke sirena, u svojim automobilima, meštani Gračanice iskazali su svoje nezadovoljstvo radom policije u ovom mestu.Ovo je,kažu, bio jedan od dozvoljenih načina da protestuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok su na snazi mere zabrane okupljanja zbog pandemije koronavirusa.

“Posle incidenta koji se dogodio pre tri dana moramo biti solidarni, svi građani, važno je da se situacija smiri i da policiji i svim pokrajinskim organima pokažemo da moraju poštovati srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji”, kaže Ljubomir Maksimović.

“Mi smo danas ovde u znak podrške tom mladom dečku koji je nepravedno optužen iako je dobio batine i zahtevamo od svih nadležnih da stvari nazovu pravim imenom i da se ovaj slučaj sprovede onako kako treba”, kaže Ivan Todorović iz Gračanice.

“Nije ovo je jedini slučaj, u poslednje vreme je takođe bilo veliki broj krađa, a policija ništa nije preduzela, tako da nešto mora da se preduzme”, navodi jedan od okupljenih građana.

Zahtevi su jasni. Otac pretučenog Luke, Dejan Dimitrijević, ističe da je veoma važno da ono što se u Gračanici dogodilo bude i pravilno okarakterisano.

“Upravo zbog toga što smatram da se vodi pristrasan proces koji ide na štetu mog sina kontaktirao sam i policijski inspektorat u Prištini i zahtevam i da se istraga prenese na regionalni nivo”, rekao je Dimitrijević.

Nakon protesta građani su se mirno razišli. Policija je obezbedjivala protest, incidenata nije bilo. Najavljeno je da će i narednih dana građani iskazivati svoje nezadovoljstvo u skladu sa propisanim merama koje su na snazi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.