Napadači još nisu uhapšeni

Izvor: Blic, 13.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači još nisu uhapšeni

VRANJE - Službenici vranjske Policijske uprave još nisu otkrili i uhapsili vinovnike incidenta, koji se u naselju Gornja čaršija dogodio 9. februara, kada je grupa za sada nepoznatih mladića brutalno pretukla prolaznika Samira Kamberovića (24).

Major Dragan Stamenkovović iz Policijske uprave kaže da se preduzimaju intenzivne mere kako bi se pohvatali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << huligani koji su pod dejstvom alkohola rukama, nogama, drvenim palicama i kamenim kockama od kaldrme divljački batinali romskog mladića koji se vraćao kući. Povodom ovog događaja, zbog kojeg raste napetost i strah među oko 4.600 Roma u Vranju i Vranjskoj Banji, vranjska policija se ni posle četiri dana još javno nije oglasila. U Policijskoj upravi su za „Blic" rekli samo to da će javnost o rezultatima operativnog rada na hvatanju siledžija biti blagovremeno obaveštena.

Uznemireni i uplašeni Romi zabranjuju deci da noću šetaju gradom.

- Posle ovog nemilog incidenta neophodno je da se posveti još veća pažnja međusobnoj toleranciji i odnosima među građanima Vranja. Ovaj napad nije imao nikakvu nacionalističku ili rasnu pozadinu, jer su siledžije mogle da napadnu bilo koga, ne samo Roma. Dogovaramo se da razgovaramo sa načelnikom Policijske uprave i da posle toga odlučimo šta treba dalje da preduzmemo, kako se ovako nešto više ne bi dogodilo - kaže Dejan Bajramović, predsednik NVO „Romska suza".

Divljački fizički napad na Samira Kamberovića osudila je i Altena Asanović, sekretar Kancelarije za ostvarivanje i zaštitu ličnih i kolektivnih prava za romske nacionalne manjine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.