Nakon žestokih protesta – novi neredi: Bačena bomba na ambasadu

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 14:54

Nakon žestokih protesta – novi neredi: Bačena bomba na ambasadu

Na ambasadu Švedske u Bejrutu bačena je bomba, nalik molotovljevom koktelu, ali nije eksplodirala, objavili su danas lokalni mediji.

Švedsko ministarstvo spoljnih poslova je obavešteno o incidentu, prenosi švedski javni servis SVT.

Prema pisanju medija, bombu je bacio nepoznati muškarac, nakon čega je policija uklonila napravu i trenutno radi na pronalaženju počinioca.

Postoje mnoge indicije da je motiv napada spaljivanje Kurana prethodnih nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Stokholmu, piše libanski list "Anahar".

Iz švedskog Ministarstva spoljnih poslova su naveli da je osoblje ambasade bezbedno, kao i da je ministarstvo u stalnom kontaktu sa njima.

Reagovao je i šef švedske diplomatije Tobijas Bilstrom koji je rekao da vlada ozbiljno shvata incident.

"Libanske vlasti imaju obavezu prema Bečkoj konvenciji da štite diplomatska predstavništva i incident se trenutno istražuje. Vlada je poslednjih nedelja preduzela mere za jačanje bezbednosti u našim ambasadama", naveo je Bilstrom.

Podsetimo, u Libanu je početkom avgusta održana protestna šetnja tokom koje su okupljeni zahtevali da nadležni odgovaraju za tragediju koja se dogodila pre tri godine, kada se u libanskoj luci desila eksplozija zbog koje je život izgubilo 218 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.