Na desetine Palestinaca povređeno u sukobu s izraelskom armijom

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2013, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na desetine Palestinaca povređeno u sukobu s izraelskom armijom

02.01.2013. -

U utorak je nekoliko desetina Palestinaca povređeno u sukobu s izraelskom vojskom koja je pokušala da uhapsi aktivistu radikalnog islamističkog pokreta.

Agencija Man javlja da je do incidenta došlo na zapadnoj obali reke Jordan. 30 ljudi je ranjeno gumenim mecima, više od sto je stradalo od suzavca.

Neredi u selu Tamun su počeli kada su meštani otkrili da su prodavci povrća izraelski agenti koj su došli da uhapse člana pokreta „Islamski džihad“. Ranjena su tri izraelska vojnika.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Izrael hapsi pripadnike Hamasa

Izvor: B92, 03.Jan.2013, 12:38

Tel Aviv -- Izrael planira da pojača hapšenja osumnjičenih terorista na Zapadnoj obali kako bi sprečio da neredi na tom području prerastu u tzv. "palestinsko buđenje"...Vlasti u Tel Avivu odlučile su da se pojača obaveštajna aktivnost i hapšenje članova i operativaca islamističkog Hamasa..."Počelo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.