Na Cetinju pevali: „Što ste na nas digli hajku, četničku vam j…. majku“ (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 10.Mar.2021, 09:54

Na Cetinju pevali: „Što ste na nas digli hajku, četničku vam j…. majku“ (VIDEO)

Na Cetinju pevali: „Što ste na nas digli hajku, četničku vam j…. majku“ (VIDEO) Profesori i saradnici Fakulteta za "crnogorski jezik i književnost" (FCJK) pokušali da upadnu u zgradu tamošnjeg Ministarstva kulture



Na Cetinju je 08. marta održan protest profesora i saradnika "Fakulteta za crnogorski jezik i književnost" (FCJK), kao i dela građana.

Oni su protestovali jer, kako navode, Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nije uplatilo nijednu ratu za tu ustanovu od prošle godine.

Ispred Ministarstva kulture došlo je do incidenta kada se na vratima pojavio koordinator u Ministarstvu prosvete, nauke, kulture i sporta Dragan Koprivica koji je okupljenima slao poljupce.

Deo okupljenih je nakon toga pokušao da uđe u zgradu Ministarstva, ali su veći incident sprečili organizatori.

Nakon toga su okupljeni pevali „što ste na nas digli hajku, četničku vam j… majku“, a potom je Adnan Čirgić pozvao okupljene da se mirno raziđu.

Protestom su prekršene mere u borbi protiv pandemije kojima je predviđeno okupljanje maksimalno 25 ljudi, ne duže od 60 minuta.


Koprivica: Protest je huliganska akcija, uličarsko ponašanje dekana "Crnogorskog jezika"

Koordinator u crnogorskom Ministarsvu prosvete, nauke, kulture i sporta Dragan Koprivica optužio je dekana Fakulteta za crnogorski jezik Adnana Čirgića da je tokom protesta na Cetinju „zloupotrijebio studente“ i nazvao ga „uličarem“, a protest „rušilačkom, huliganskom akcijom“.



Koprivica je izjavio da se „spontani“ skup pretvorio u „rušilačku, huligansku akciju proboja u državne prostorije“ Ministarstva, o čemu „pravna država mora dati svoje tumačenje“.

„Ispred zgrade je organizovan neprijavljeni skup, tzv. spontano okupljanje, nezadovoljnih studenata i profesora Fakulteta… u režiji Adnana Čirgića koji se na protestu ponašao ne kao profesor univerziteta, nego je vrištao kao obični huligan i uličar“, rekao je Koprivica.

Koprivica je rekao da je izašao da bi pozdravio prisutne i pozove na razgovor nekoliko profesora i studenata, ali je „Čirgić doživeo delirijum tremens, što se prenelo na jedan broj prisutnih“, a kada je demonstrantima poslao poljubac da bi ih „smirio“, „počele su prijateljski da lete kamenice“.

Zatim je „jedan broj ostrašćenih pojedinaca nasilno prodro u zgradu i pored policijskog i dežurnog obezbeđenja, pa su i uskakali u kancelarije, vikali na službenice praveći nered po službenim prostorijama, valjda da im na prigodan način čestitaju Osmi mart“, rekao je Koprivica.



 



On je rekao da je skupu hteo da prenese stav Ministarstva da studenti nemaju razloga da brinu, da Vlada još nije usvojila budžet već primenjuje privremeno finansiranje.


Čirgić optužuje premijera: „Hoće da ugasi Fakultet za crnogorski jezik i književnost“

Dekan "Fakulteta za crnogorski jezik i književnost" Adnan Čirgić istakao je da su ponosni što su javna visokoškolska ustanova koja funkcioniše izvan Univerziteta Crne Gore.

“Da nije tako ne bismo imali autonomiju, koju nam ova tuđinska vlada preko svoje ministarke želi ukinuti. Utopili bismo se u ćutnji Univerziteta Crne Gore čija je autonomija zgažena postavljanjem partijskog kadra na njegovo čelo. Nećemo dozvoliti da Vlada premijera Zdravka Krivokapića koji se javno šepuri da je na referendumu glasao protiv svoje države ugasi FCJK”, poručio je Čirgić.


Prema njegovim rečima danas više nego ikada su ponosni što su se izborili da sedište Fakulteta za crnogorski jezik bude na Cetinju.

“Slobodarskoj instituciji je jedino mjesto u cetinjskom gnijezdu slobode. Nećemo dozvoliti gašenje Fakulteta”, uverava Čirgić.

“Ovih teških i subdonosnih dana za opstanak Crne Gore dok se sprovodi izdajnička i asimilatorska politika, Cetinje kao u najslavnijim danima svoje istorije pruža otpor okupatorskoj sili koja se sručila na našu zemlju. Promoteri anticrnogorske ideologije osokoljeni podrškom iz komšiluka i zamotani u tuđa državna znamenja, sada žele udaritl na rad Fakulteta za crnogorski jezik koji nije pristao na kolaboraciju s neprijateljima građanske Crne Gore”, kazao je je istoričar sa FCKJ Boban Batrićević.

POGLEDAJTE VIDEO:



* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
''Budite Crnogorci, ali i pre i posle podne'' - Intelekt bez duše - KM NovinePromocija Crnogorskog intelektualnog kluba - CGIK u okviru ''institucija'' šiptarskih separatista, u srpskoj javnosti nije izazvala gotovo nikakvu pažnju. Istraživali smo zbog čega? Pored nemušte SANU i odsustva svakog stvaralačkog i misaonog pregalaštva našeg naroda u ovom karakterističnom trenutku, sigurno da ni nekakvi ''intelektualni'' klubovi ne mogu dobiti na značaju.


PROČITAJTE JOŠ:   
Njegošev mauzolej napravljen da zauvek razdvoji Crnogorce od Srba - KM NovineZla masonska zamisao - srpski vladari su tradicionalno sahranjivani u hramovima i portama „Svoj poslednji susret s uglednim hrvatskim istoričarem i političarom (nekadašnjim hrvatskim emigrantom u SAD) Matom Meštrovićem, sinom slavnog hrvatskog i jugoslovenskog vajara Ivana Meštrovića, imao sam 5.


PROČITAJTE JOŠ:   
Njegošev mauzolej napravljen da zauvek razdvoji Crnogorce od Srba - KM NovineZla masonska zamisao - srpski vladari su tradicionalno sahranjivani u hramovima i portama „Svoj poslednji susret s uglednim hrvatskim istoričarem i političarom (nekadašnjim hrvatskim emigrantom u SAD) Matom Meštrovićem, sinom slavnog hrvatskog i jugoslovenskog vajara Ivana Meštrovića, imao sam 5.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: Beraneonlajn    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.