NUNS osudio incident u Skupštini u Novom Pazaru

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS osudio incident u Skupštini u Novom Pazaru

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zabrinutost zbog rastućih tenzija u kampanji povodom predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, posebno zato što se u međupartijskim sukobljavanjima zloupotrebljavaju mediji i novinari.

 U saopštenju, to novinarsko udruženje ukazuje na jučerašnji incident u Skupštini grada Novog Pazara kada je u "usijanoj atmosferi" više puta prekidana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sednica lokalnog parlamenta.

"Tom prilikom novinaru i direktoru TV Sandžak Salahudinu Fetiću nepoznata osoba otela je mobilni telefon kojim je snimao burnu svađu odbornika Socijaldemokratske partije i Stranke pravde i pomirenja. NUNS osuđuje taj postupak prema novinaru i poziva novopazarsku policiju kojoj je podneo prijavu da u najkraćem roku rasvetli incident", navodi se.

NUNS je, takođe, pozvao lokalnu vlast u Novom Pazaru da svim novinarima omogući nesmetan rad.

"Istovremeno, NUNS poziva i novinare i medije u tom gradu da o svim događajima od javnog značaja, kao što je kampanja za izbore Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, izveštavaju u javnom interesu i ne svrstavajući se ni uz jednu partijsku ili političku opciju, strogo poštujući profesionalne i etičke standarde.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.