NOVO UPOZORENJE ZA PARKIRANJE: Zbog ovoga bi mogao da vam PORASTE iznos OSIGURANJA automobila

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 19:30

NOVO UPOZORENJE ZA PARKIRANJE: Zbog ovoga bi mogao da vam PORASTE iznos OSIGURANJA automobila

Incidenti prilikom parkiranja vozila mogli su da dovedu do toga da su vozači primorani da podnesu više zahteva za osiguranje automobila.

Zahtevi za osiguranje automobila mogli bi da porastu kako vozila budu i dalje sve veća, što će izazvati niz problema sa parkiranjem, smatra vrhunski stručnjak za motore automobila.

Adam Gavin, šef odeljenja za potraživanja u vezi sa motorima automobila u Admiral Insuranceu, upozorio je da će vozači verovatno videti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više "neravnina i potraživanja" kako njihovi automobili budu sve veći.

Upozorenje dolazi nakon što je novi izveštaj pokazao da novi automobili postaju širi za oko 1 cm svake dve godine.

U proseku, modeli su sada široki više od 180 cm, a modeli rastu za oko 0,5 cm svake godine.

To znači da se vlasnici automobila mogu mučiti da parkiraju u postojećim uvalama, a mnogi su dizajnirani pre deceniju kada su automobili bili široki oko 170 cm.

U razgovoru za Ekpress.co.uk, Adam je upozorio: - Iako povećanje od 1 cm izgleda kao mala količina, to znači da je prosečan automobil sada veći od 180 cm. Kako automobili nastavljaju da rastu, sve je manje mesta na putu i ​​na parkingu, što bi moglo da dovede do više neravnina i zahteva.

Manje prostora na parkiralištima znači da bi rizik od udaranja u prepreke kao što su druga vozila ili zid mogao biti mnogo veći.

Ovo bi moglo dovesti do toga da mnogo više vozača plaća veće naknade za osiguranje u vreme kada premije već rastu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.