NOVI INCIDENT U ŠKOLI: Muškarac sa nožem izbo dve devojčice, hitno prebačene u bolnicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 20:26

NOVI INCIDENT U ŠKOLI: Muškarac sa nožem izbo dve devojčice, hitno prebačene u bolnicu

Za počinioca se navodi da je psihički bolesnik i da nije u srodstvu sa žrtvama. On je nakon napada na licu mesta sačekao policiju i predao se.

Užasan incident dogodio se danas popodne u školi u Ulici Majncer u Berlin-Nojkelnu. Kako javlja "Bild", dve devojčice (7 i 8 godina) su izbodene nožem u Evangelističkoj školi Nojkeln. Jedna devojčica je u kritičnom, a druga u teškom stanju. Obe su helikopterom prebačene u bolnicu.

Prema prvim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brojna deca koja su prisustvovala zločinu su traumatizovana. Uhapšen je 39-godišnji napadač.

Kako javlja nemački list, prema prvim saznanjima, za počinioca se navodi da je psihički bolesnik i da nije u srodstvu sa žrtvama. On je nakon napada na licu mesta sačekao policiju i predao se.

Zadnji ulaz u školu blokirala je policija, dok su ispred prednjg došli roditelji koji su čekali da njihova deca izađu. Deci u prvi mah nije bilo dozvoljeno da izađu iz zgrade, ali su ih oko 17 sati konačno pustili napolje.

U 17 časova decu su izveli napolje iz škole. Mnoga su plakala. Roditelji su ponovo uspeli da zagrle svoju decu i zaplakali su od olakšanja. Navodi se da su dve učiteljice trenutno sa žrtvama u bolnici.

Gradonačelnik okruga Nojkeln, Martin Hikel, bio je šokiran i "duboko pogođen" napadom na dvoje učenika.

- Trenutno razmišljam o dvoje povređene dece i mnogima koji su morali da vide šta se desilo - napisao je on na Fejsbuku.

Senatorka za obrazovanje iz Berlina Katarina Ginter-Vunš (CDU) takođe je bila zabrinuta. Odvezla se do pogođene škole kako bi saznala za situaciju na licu mesta.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.