NOVA ESKALACIJA NA BLISKOM ISTOKU? Neprijatna situacija za Egipat, ubijena tri izraelska vojnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 16:20

NOVA ESKALACIJA NA BLISKOM ISTOKU? Neprijatna situacija za Egipat, ubijena tri izraelska vojnika

IDF su uzvratile žestoko

Izraelska vojska saopštila je da je napadač, koji je danas ubio tri njena vojnika blizu granice sa Egiptom, egipatski policajac.

U saopštenju se dodaje da se incident istražuje u punoj saradnji sa egipatskom vojskom, kao i da vojnici vrše pretrese na tom području kako bi isključili mogućnost novih napada, prenosi Rojters. Izraelske odbrambene snage (IDF) su navele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su u razmeni vatre ubile "teroristu".

Izraelsko-egipatska granica je uglavnom mirna, međutim, česti su pokušaji da se prokrijumčari droga preko visoke izraelske ograde.

U prošlosti je bilo nekoliko incidenata pucnjave između krijumčara i vojnika IDF. Egipatska vojska takođe često puca na krijumčare droge, kao i na džihadističke grupe u pustinji Sinaj, što ponekad dovodi do slučajne prekogranične vatre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.