NAPADNUTI SRPSKI POSLANICI NA CETINJU! Incidenti i mržnja bujaju u crnogorskoj prestonici - prisutne jake policijske snage

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 12:59

NAPADNUTI SRPSKI POSLANICI NA CETINJU! Incidenti i mržnja bujaju u crnogorskoj prestonici - prisutne jake policijske snage

Opet incidenti i mržnja na Cetinju.

Uoči prvog prolećnog zasedanja Skupštine Crne Gore na Cetinju, okupili su se danas simpatizeri DPS kako bi iskazali svoj revolt jer je, gle čuda, Andrija Mandić na čelu Skupštine. Ovo je samo još jedan u nizu fašističkih ekscesa dela građana Crne Gore koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da u Crnoj Gori živi i srpski narod.

Na Cetinju su zbog protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prisutne jake policijske snage. Mediji pišu da je saobraćaj oko Skupštine blokiran, a policijske snage raspoređene su po celom gradu.

Na skup su ranije pozvali predstavnici DPS i njihovi sateliti a povodom "okupacije Cetinja" od strane policije reagovao je i gradonačelnik Nikola Đurašković.

- Cetinje je vazda znalo da proceni kako koga treba dočekati. Tako je bilo devedesetih, tako je i danas - napisao je Đurašković na društvenoj mreži X.

Među okupljenima su poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter, portparol te partije Miloš Nikolić, generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Pobjeda Draško Đuranović.

Došlo je do nereda na današnjem protestu na Cetinju. Okupljene pristalice Demokratske partije socijalista napali su na poslanike koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kako javlja dopisnik Borbe sa Cetinja kada su poslanici ove koalicije krenuli u Skupštinu okupljeni građani su ih gađali topovskim udarima i petardama čime su mogli izazvati telesne povrede poslanicima.

Poslanici koje su Cetinjani napali su Jovan Jole Vučurović, Milun Zogović, Vladislav Bojović i Jelena Božović.

Izvor: Srbija Danas/IN4S/Preneo: I.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.