NA KORAK OD TREĆEG SVETSKOG RATA! Objavljen snimak incidenta brodova SAD i Irana u Omanskom zalivu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2021, 09:28

NA KORAK OD TREĆEG SVETSKOG RATA! Objavljen snimak incidenta brodova SAD i Irana u Omanskom zalivu (VIDEO)

Sve je moglo da eskalira u sekundi

Iranska državna televizija "Irib" objavila je video u kome se može videti incident u kojem su učestvovali brodovi Ratne mornarice SAD i Korpusa čuvara islamske revolucije Irana u Omanskom zalivu.

Na snimku se može videti iskrcavanje iranskih vojnika na tanker, kao i manevri brodova obe zemlje. U video se pojavljuju dva razarača Ratne mornarice SAD tipa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Arli Berk", američki i iranski helikopteri i ratni brodovi Korpusa čuvara islamske revolucije Irana.

A post shared by خبرگزاری صدا و سیما (@iribnews.ir)

U jednom trenutku Ratna mornarica Irana ne dozvoljava razaraču "USS The Sullivans (DDG-68)" da se približi tankeru i pregrađuje mu put. Uz to, iranski vojnici usmeravaju i mitraljeze velikog kalibra na američki brod.

Ranije je iranska agencija "Tasnim" saopštila, da je Ratna mornarica Korpusa čuvara islamske revolucije Irana sprečila SAD da otmu brod. Kako se navodi u saopštenju, američki brodovi su preuzeli kontrolu nad tankerom koji je prevozio iransku naftu, pretočili gorivo na drugi brod i usmerili ga u nepoznatom smeru. Nakon toga su ga iranski mornari presreli i poslali u teritorijalne vode Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.