Muamba bio na neformalnom sastanku sa Blaterom

Izvor: Blic, 21.Nov.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muamba bio na neformalnom sastanku sa Blaterom

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da je bivši igrač Boltona Fabris Muamba bio na neformalnom sastanku sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom i šefom medicinskog tima te organizacije Jiržijem Dvoržakom.

Muamba (24) je u martu na utakmici između Boltona i Totenhema kolabirao, a čudom je preživeo samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara. Njegovo srce tada nije radilo 78 minuta, a posle ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << incidenta, čelnici Premijer lige odlučili su da pooštre kriterijume lekarskih pregleda fudbalera.

FIFA je navela da su Blater i Dvoržak razgovarali sa Muambom o incidentu, kao i šta se može učiniti da se pomogne u sličnim situacijama u budućnosti.

"Fabris, lepo je videti te ovde u Cirihu u dobrom stanju. Srećan sam da možemo da razgovaramo i vidimo kako tvoje iskustvo možeš da koristiš u budućnosti. Mi ne možemo da promenimo svet, ali možemo ponudimo bolje mesto kroz fudbal", rekao je Blater.

Na sastanku je prikazan i snimak sa utakmice Bolton - Totenhem, trenutak kada fudbaler pada na teren i kada sudija Hauard Veb prekida meč, što je Muamba prvi put video.

"Suština fudbala je da se ljudima pruže emocije i nada. Mi se trudimo da tome svakodnevno doprinosimo, a siguran sam da će nam i Fabris mnogo pomoći", poručio je predsednik FIFA.

Muamba, bivši mladi reprezentativac Engleske, u avgustu je nakon saveta lekara odlučio da završi profesionalnu fudbalsku karijeru.

"Fudbal spaja ljude, povezuje ljude, i to svakako može učiniti svet boljim mestom, čak i da spasi neke živote. Naravno da sam zainteresovan da učestvujem u tome", rekao je Muamba.

Povezane vesti: Blater sprema mesto za Muambu u FIFA Blater uputio reči podrške Muambi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.