Morozov: Gađanje drona OEBS-a sistemom «Buk» dokazuje da to oružje aktivno deluje

Izvor: Vostok.rs, 02.Feb.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morozov: Gađanje drona OEBS-a sistemom «Buk» dokazuje da to oružje aktivno deluje

Incident, kada je ukrajinska vojska oborila dron OEBS-a iz PVO sistema «Buka», pokazuje da su oni spremni da koriste takvo oružje na vazdušnim ciljevima, izjavio je ruski senator Igor Morozov, a prenosi PolitNavigator.

«Ukrajinski vojnici su verovali da dron pripada miliciji DNR-a. Ovo još jednom pokazuje da je «Buk M-1» aktivan i da aktivno deluje na liniji razgraničenja. A svetskoj zajednici nije čudno što ga koriste na vazdušnim ciljevevima. Zbog toga je neophodno da se setimo malezijskog «Boinga», rekao je on.

On smatra da je istraga tragedije oborenog malezijskog «Boinga», koja se sada vodi u Evropi, veoma subjektivna, ali bi u bliskoj budućnosti situacija mogla da se promeni.

«Promene, koje će se desiti tokom 2017 u evropskom establišmentu, će doprineti razumevanju onoga što se dešava u današnjoj Ukrajini. Tada će biti data i adekvatna ocena krvavog rata u Donbasu», rekao je Morozov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Vostok, srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.