Mirko Pavlović: Kukavičluk, kumstva, lažna prijateljstva

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Maj.2013, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirko Pavlović: Kukavičluk, kumstva, lažna prijateljstva

Odjeci tuče u finalu juniorskog prvenstva Srbije još su prisutni. Tokom praznika to je bila jedna od dominantnih tema, a zaključak je da je incident iz Čačka podigao tenziju u već usijanim odnosima večitih rivala.
Mišljenje o incidentu i posledicama izneo je Mirko Pavlović, menadžer za reorganizaciju u Crvenoj zvezdi koji je dugo bio zadužen za rad mlađih selekcija:
Žao mi je što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << se utakmica koja je trebalo da bude kruna za izlaznu generaciju juniora pretvorila u skandal. Ta utakmica, što se nas tiče, nije gotova, očekujemo odgovor na žalbu.
Prema mišljenju operativca Zvezde odgovornost snosi i Dejan Tomašević, potpredsednik KSS.
On je zadužen za takmičarska pitanja u Savezu i odgovoran je. Tomašević ne sme da bude selektivan kad daje izjave u vezi sa bilo kojim lošim događajima. Ružan način završetka u Čačku je delimično posledica njegovog nereagovanja na važnije i teže prekršaje.
Pavlović je istakao da se Tomašević nije oglasio nakon poslednjeg srpskog derbija kada su svi akteri prošli sa blagim kaznama i bez i jedne reči kritike, a za to je bilo mnogo povoda:
Prosto je neverovatno da nesportska dešavanja tokom te utakmice vidi veliki broj navijača, sve sudije, delegat, kontrolor, predsednik sudijske komisije, direktor lige, potpredsednik Saveza, novinari, da sutra praktično čitava javnost ponovo gleda snimke tih događaja na portalima, ali da niko ne sme da kritički nešto kaže. Očigledno je da u košarci postoji amorfno stanje, da niko ne sme da kaže istinu. Pa ispadne da sve ovo što se dešava postaje normalno – da pojedinci vređaju, pljuju, čak udaraju i štipaju.
Pavlović smatra da je stanje neprofesionalno:
Mi se nalazimo u atmosferi nezameranja, kumstava, lažnog prijateljstva, kukavičluka, u situaciji nespremnosti za promene na bolje. Sve institucije ćute, svi bivši košarkaši i košarkaški radnici okreću glave i kao da se plaše. Čega? Zašto se posle tog derbija, kada je udaren i pljunut sudija Oberknežević, nije oglasio predsednik udruženja sudija, Belošević. To bi bilo normalno i legitimno. Čemu služi ta organizacija, ako ona posle nemilih događaja ne izda saopštenje, ne osudi te postupke i zaštiti kolegu. U tom ćutanju leži problem koji je vezan za juniorsku utakmicu u Čačku.
Na kraju Pavlović je istakao da pravila, Propozicije i disciplinski pravilnici postoje da bi se primenjivali:
Oni štite ligu, takmičenje, sve klubove i onoga koji tu ligu vodi. Nažalost snagu da to sve sprovede nema direktor lige Predrag Bojić. On to kroz praksu nije uspeo da uradi u prošlom mandatu i sigurno neće ni sada. A, da li će neko imati snagu, videćemo, jer po disciplinskom pravilniku, postupak zastareva u roku od šest meseci, računajući od dana prekršaja.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.