Ministri razrešeni zbog incidenta

Izvor: B92, 04.Avg.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri razrešeni zbog incidenta

Kabul -- Avganistanski parlament izglasao je nepoverenje dvojici ministara zbog prekograničnog incidenta, za koji se okrivljuje susedni Pakistan.

Ovaj potez obavezuje predsednika Hamida Karzaija da razreši dužnosti ministra unutrašnjih poslova Bismilaha Mohamadija, jednog od njegovih glavnih saradnika, i ministra odbrane Abdula Rahima Vardaka, koji ima veliku podršku među zapadnim saveznicima.

Očekuje se da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će Mohamadi i Vardak obavljati dužnosti na ovim funkcijama do imenovanja novih ministara, javila je agencija Frans pres.

Oni su danas bili pozvani da pred donjim domom parlamenta obrazlože svoje postupke u vezi sa prekograničnim napadom i celokupnom situacijom u zemlji koja se suočava sa pobunom talibana.

Krajem prošlog meseca, više od 300 projektila ispaljeno je iz Pakistana u istočnu avganistansku provinciju Kunar, a najmanje četvoro ljudi je tada ubijeno, tvrde avganistanski zvaničnici.

Kabul je nakon ovog incidenta upozorio Islamabad da bi naredni ovakav napad mogao značajno da ugrozi odnose dve zemlje, koji su odavno opterećeni nepoverenjem i međusobnim optuživanjima zbog talibana koji izazivaju sukobe u obe zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistanski parlament izglasao nepovjerenje dvojici ministara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2012

Avganistanski parlament izglasao je danas nepovjerenje ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, optužujući ih za korupciju i bezbjednosne propuste koji su doveli do nedavnih ubistva visokih zvaničnika i napada pakistanskih pobunjenika duž granice s Pakistanom. Parlament je zahtevao razrješenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Avganistanski parlament izglasao nepoverenje ministrima

Izvor: Blic, 05.Avg.2012, 00:43

Avganistanski parlament je danas izglasao smenu ministara unutrašnjih poslova i odbrane Bismulaha Kana Mohamadija i Abdula Rahima Vardaka. Abdul Rahim Vardak..Oni su okrivljeni za blag odgovor Kabula na napade za koje Avganistan optužuje pakistansku armiju. Članovi parlamenta su postavili pitanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.