Ministarka pravde o Legijinom plastičnom pištolju: Javnost nam je saveznik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka pravde o Legijinom plastičnom pištolju: Javnost nam je saveznik

BEOGRAD - Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, Milan Obradović, rekao je povodom slučaja Legija, da su utvrđene teže povrede u radu 11 pripadnika službe obezbeđenja, zbog čega su protiv njih podnete disciplinske prijave, uz suspenziju.

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je, povodom incidenta sa Miloradom Ulemekom Legijom u zatvoru, da će odgovorni snositi posledice.

Ona je istakla da je najvažnije da "smo preventivno delovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pokazali snagu pravne države".

"Uprava za izvršenje zavodskih sankcija otkrila je, za sada, da je bilo određenih propusta u Okružnom zatvoru", istakla je Malovićeva u intervjuu "Novostima".

Ko je doturio odgovaraće

Ona je dodala da se u istragu uključilo i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal koje, pored policije, prikuplja relevantne činjenice.

"Proveravamo sve osobe koje su bile sa Ulemekom u kontaktu. Onaj ko je doturio plastični pištolj osuđenom licu, učinio je tešku povredu zakona i moraće da odgovara. Jedna od preventivnih mera je i ta što smo promenili celokupnu stražu u tom bloku", rekla je Malovićeva.

Ona je naglasila da je, posle ovog incidenta, pojačana praksa vanrednih kontrola u zatvoru.

"I ova mera je preduzeta da bi se ovakve situacije izbegle. Postignut je visok nivo bezbednosti, a ubuduće ćemo više pažnje posvetiti preventivi", kazala je Malovićeva.

Razne zabranjene stvari

Ona je istakla da su u vanrednim pretresima pronašli više stotina mobilnih telefona, raznih stvari koje su zabranjene po pravilima koja važe u zatvorima.

"Napominjem da je ovakvo stanje zatečeno, da je broj lica u zatvorima udvostručen u odnosu na 2001. godinu", dodala je ministarka pravde.

Malovićeva je najavila da će Ministarstvo pravde sve činjenice do kojih dođe u istrazi saopštiti javnosti.

"Mi javnost doživljavamo kao saveznika i ne želimo, niti nam je u interesu, da bilo šta prećutimo", istakla je ministarka pravde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Malovićeva: Preventivno delovanje

Izvor: B92, 25.Feb.2009

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je, povodom incidenta sa Miloradom Ulemekom Legijom u zatvoru, da će odgovorni snositi posledice...Ona je istakla da je najvažnije da "smo preventivno delovali i pokazali snagu pravne države". "Uprava za izvršenje zavodskih sankcija otkrila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.