Ministar: Snimak incidenta na Jarinju ne postoji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2011, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Snimak incidenta na Jarinju ne postoji

SUBOTICA -

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da snimak incidenta na administrativnom prelazu Jarinje od 27. septembra ne postoji i da su priču o navodnom snimku događaja plasirali pojedini mediji, te da je to dezavuisanje javnosti.

"Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi prisustvovao celoj sednici, zbirna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prezentacija svih službi i agencija koje funkcionišu u Srbiji i nije bila prezentacija Vojske", precizirao je Šutanovac.

On je rekao da je smisao državne tajne, kako su označeni izveštaji izneti na sednici Odbora, upravo u tome da se u javnosti ne pojavi nešto što bi moglo biti "problematično s aspekta bezbednosti".

"Insistiram da se to poštuje, jer ne postoji nijedna zemlja na svetu koja svoje tajne stavlja transparentno na uvid građanima", rekao je ministar odbrane.

On je rekao da situacija na Jarinju nije do kraja razjašnjena, ali da su novinski napisi dovodili do emotivnog naboja i "raspaljivanja vatre".

Kako je objavljeno na internet stranici Ministarstva odbrane, Šutanovac je istakao da treba imati u vidu da južno od reke Ibar živi veliki broj ljudi, koji se ne mogu dovoditi u situaciju koja je problem za njih.

Ministar odbrane je prethodno u Subotici prisustvovao obeležavanju dana oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu, a obišao je bivšu kasarnu "Petar Drapšin".
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.