Mediji slave godišnjicu slučaja Skripalj lažima

Izvor: B92, 03.Mar.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mediji 'slave' godišnjicu slučaja Skripalj lažima"

"Britanski mediji novim lažnim vestima "slave" prvu godišnjicu incidenta sa trovanjem bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke".

To je izjavila portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, britanski tabloidi identifikovali su glavnog sovjetsko-ruskog špijuna za koga se ispostavilo da je abasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko tvrdeći da je na vrhuncu hladnog rata proteran iz SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zaharova je navela da je Jakovenko radio u Njujorku pet godina i da je svoj mandat završio prema planu, prenosi TAS S.

Ona tvrdi da se objavljuju očigledne laži koje bi trebalo da skrenu pažnju sa ključnog pitanja - šta se dogodilo u Solsberiju 4. marta 2018. godine.

"Vlada britanske premijerke Tereza Mej sve više ćuti, dok ruska ambasada izdaje saopštenje o nedoslednim britanskim lažnim vestima. Ovo je očigledna osveta - pokušaj da se naš ambasador predstavi kao špijun", navela je Zaharova na Fejsbuku.

Britanska vlada optužuje Rusiju da je odgovorna za trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke prošle godine, što Moskva odbacuje kao neistinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: Britanski mediji "slave" godišnjicu slučaja "Skripalj" lažima

Izvor: Blic, 04.Mar.2019, 00:28

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da britanski mediji novim lažnim vestima "slave" prvu godišnjicu incidenta sa trovanjem bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.