Marokanci pucali na čamac s migrantima, ubijena devojka

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marokanci pucali na čamac s migrantima, ubijena devojka

Jedna devojka iz Maroka ubijena je, a još tri osobe su ranjene kada su marokanske pomorske snage zapucale na motorni čamac, koji je nelegalno prevozio migrante, rekao je neimenovani zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.
Kako je objasnio, vozač čamca, inače španski državljanin, odbio je da posluša naređenje marokanske mornarice i zaustavi plovilo, nakon čega je mornarica otvorila vatru. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prema rečima direktora organizacije za zaštitu ljudskih prava iz Maroka Mohameda Benaise, u incidentu je ubijena 22-ogodišnja žena, a ranjeno još troje migranata. 
On je za AP dodao da je ubijena žena bila studentkinja prava, koja je povredama podlegla pre nego što je stigla do bolnice. 
U čamcu se nalazilo 25 državaljana Maroka, a dva kapetana, oba su Španci, završila su u pritvoru.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marokanci pucali na čamac s migrantima pa UBILI DEVOJKU

Izvor: Blic, 26.Sep.2018

Jedna devojka iz Maroka je ubijena, a još tri osobe su ranjene kada su marokanske pomorske snage zapucale na motorni čamac, koji je nelegalno prevozio migrante, rekao je neimenovani zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.