Manji incident u nuklearki Krško

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji incident u nuklearki "Krško"

Zbog manjeg incidenta, slovenačka nuklearna centrala "Krško" automatski prekinula rad. Ne postoji apsolutno nikakav rizik od radijacije, poručuju iz slovenačke nuklearke.

Slovenačka nuklearna centrala "Krško" automatski se isključila zbog manjeg kvara.

"Sistem se isključio u 9.30 po Griniču, nakon što su dalekovodi koji snabdevaju Zagreb strujom prekinuli napajanje, rekla je portparolka nuklearke u Krškom, Oda Novak-Jerele, a prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Novak-Jerele je navela da ne postoji apsolutno nikakav rizik od radijacije i da će nuklearka nastaviti sa radom "kada uzrok prekida rada kablova bude utvrđen".

O zaustavljanju rada nuklearne centrale su obavešteni nadležni organi u području, a centrala je trenutno u stanju mirovanja i bez uticaja na okolinu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Krško prekinuo rad

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2011

ZAGREB, 23. mart 2011. (FoNet) - Nuklearna centrala Krško u Sloveniji danas je zbog kvara automatski prekinula rad. Portparol elektrane Ida Novak Jerela izjavila je da je sistem isključen u 10 časova i 30 minuta, pošto je prekinut prenos energije prema Zagrebu. Ida Novak Jerela je rekla da nema opasnosti...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.