Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2020, 12:43

Majka sa troje dece pokušala da uđe u avion u Skoplju, iako su kovid pozitivni

Majka je sa troje dece pokušala je da uđe u avion na skopskom aerodromu, iako je znala da su svi zaraženi koronavirusom, objavio je danas portal "Sakam da kažam".

Kako se navodi, ta majka i troje dece testirali su se u jednoj privatnoj klinici i dobili pozitivne rezultate na kovid-19, ali nisu poslušali epodemiologe da se samoizoluju, već su pokušali da odlete sa aerodroma u Skoplju.

Komisija za zarazne bolesti je upozorila vazduhoplovne vlasti i ta četvoročlana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << porodica je zaustavljena u nedelju pre nego što je ušla u avion.

Taj incident na Međunarodnom aerodromu Skoplje desio se nakon što je u Turku u Finskoj sleteo avion iz Skoplja u kojem su, od 157 dobrovoljno testiranih putnika, 24 bila pozitivna na koronavirus.

Finske vlasti su otkrile da su letovi iz Skoplja i Bukurešta glavni izvori novih slučajeva korona virusa u Finskoj i ta zemlja planira da uvede obavezno testiranje putnika, navodi makedonski portal.

U Komisiji za zarazne bolesti Severne Makedonije kažu da se najčešće radi o iseljenicima, od kojih većina ima dvojno državljanstvo ili bugarski pasoš, a dolaze zbog svadbi i drugih porodičnih proslava i zatim se vraćaju na posao u zapadnu Evropu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Epidemija je na Balkanu": Avion pun zaraženih iz Skoplja sleteo u Finsku

Izvor: B92, 11.Avg.2020

Majka je sa troje dece pokušala je da uđe u avion na skopskom aerodromu, iako je znala da su svi zaraženi koronavirusom, objavio je portal "Sakam da kažam"...Kako se navodi, ta majka i troje dece testirali su se u jednoj privatnoj klinici i dobili pozitivne rezultate na kovid 19, ali nisu poslušali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.