Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski novinar u kolumni Rome nazvao životinjama

BUDIMPEŠTA -

Javnost u Mađarskoj uznemirena je zbog kolumne u jednom dnevnom listu u kojoj je novinar, u novogodišnjem komentaru, uvredljivo govorio o mađarskim Romima.

Novinar Žolt Bejer, koji je inače i jedan od osnivača vladajuće partije Fides, napisao je u kolumni da "veći deo Roma ne ume da živi sa drugima u koegzistenciji".

"Oni nisu spremni da žive među ljudima. Ti Romi su životinje i ponašaju se kao životinje", napisao je Bejer u kolumni povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << incidenta u jednom baru tokom novogodišnje noći u kojem su među napadačima bili Romi.

Tim povodom oglasio se i ministar pravde Tibor Navračič. Ministar je kritikovao članak, dok je partija Fides reagovala saopštenjem u kojem se navodi da neće zauzimati stav prema nečemu što predstavlja lično mišljenje.

Opozicione stranke pozvale su vlasti da odluče da li protiv Bajera treba podneti optužnicu za vređanje manjina i apelovale na Fides da ga izbaci iz partijskog članstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarski novinar nazvao Rome životinjama

Izvor: Akter, 08.Jan.2013

Javnost u Mađarskoj uznemirena je zbog kolumne u jednom dnevnom u kojoj je novinar, u novogodišnjem komentaru, uvredljivo govorio o mađarskim Romima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.