MUP Novi Pazar: Preduzete sve mere, ne očekujemo incidente

Izvor: Press, 16.Apr.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Novi Pazar: Preduzete sve mere, ne očekujemo incidente

"Policijska uprava Novog Pazara preduzeće sve mere da utakmica protekne bez ijednog incidenta. Na osnovu dosadašnjih saznanja apsolutno ne postoji nijedan pokazatelj što ukazuje da se očekuju bilo kakvi incidenti. Naša očekivanja je da će utakmica proteći u maksimalnom redu, fer i sportskom navijanju i da će biti praznik sporta i fudbala", rekao je Gemaljević Tanjugu.
On je dodao da će shodno odluci Fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saveza Srbije da je u pitanju utakmica visokog rizika policija sprovesti sve neophodne mere.
"Izvršićemo adekvatne kontrole svih u blizini na stadionu, kao i svuda u Srbiji i na svetu. Utakmica je od strane FŠ proglasena utakmicom visokog rizika i mi ćemo apsolutno primenjivati sve odredbe zakona o sprečavanju nereda na sportskim priredbama. Vršićemo potrebne kontrole, usmeravati građane i slično. Sve će biti bezbedno i preduzećemo mere da se sačuva javni red i mir", naveo je Gemaljević.Prema Gemaljevićevim rečima činjenica da neće biti organizovanog dolaska navijača Crvene Zvezde iziskuje određene promene, ali policija je spremna za sve varijante.
"Mi ćemo svakako biti prisutni i raditi svoj deo posla, sa ili bez navijača, spremni smo za sve moguće varijante i preduzimamo mere da sve prođe kako je potrebno", zaključio je Gemaljević.
Portparol Novog Pazara Redžep Korac objasnio je da Crvena zvezda usmenim putem obavestila klub da neće organizovano dovoditi navijače.
"Na sastanku bezbednosti uoči utakmice ponudili smo Zvezdi 400 ulaznica, što je više od pet odsto kapaciteta, koliko im sleduje po pravilima i tražili da organizovano dovedu navijače. Oni to nisu prihvatili i zajvalili su se na kartama. Postojala je mogućnost da navijači dođu u organizaciji fan kluba, ali to je otpalo i konačan zaključak je da neorganizovan dolazak navijača Crvene zvezde ne bi bio bezbedan. Nama su svi navijači dobrodošli, isto kao što je bio slučaj i sa drugim ekipama, ali oni nisu mogli da se organizuju", rekao je Korać.
Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se sutra od 16 sati.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.