MORNARICA DETEKTOVALA AKUSTIČNU ANOMALIJU: Evo u kom trenutku se desila implozija Titana, vest skrivana od javnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 07:36

MORNARICA DETEKTOVALA "AKUSTIČNU ANOMALIJU": Evo u kom trenutku se desila implozija Titana, vest skrivana od javnosti

Američka obalska straža u četvrtak je potvrdila da su svi putnici podmornice Titan poginuli nakon "katastrofalnog incidenta".

Američka mornarica detektovala je "akustičnu anomaliju" podudarnu sa implozijom ili eksplozijom u blizini podmornice Titan, samo nekoliko sati nakon što je izgubljen kontakt sa njom, objavio je Njujork tajms, pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika.

Ipak, navode sagovornici lista, potraga je nastavljena, jer bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "neodgovorno" odmah pretpostaviti da su putnici stradali.

Iz mornarice su informaciju odmah podelili sa američkom obalskom stražom, koja ju je iskoristila kako bi suzila obim svoje istrage, rekao je jedan od zvaničnika.

Here’s an example of what the implosion of the Titan submersible would have looked like. Potentially even more violent given the depths of the mission. #Titan #Titanic #OceanGate #implosion #submarine #submarinemissing pic.twitter.com/1hZTjlxOMg

— Messias (@honestfan_1) June 23, 2023

Za sada, međutim, nije jasno zašto ova informacija nije ranije obelodanjena.

Američka obalska straža u četvrtak je potvrdila da su svi putnici podmornice Titan poginuli nakon "katastrofalnog incidenta".

Kontraadmiral Džon Mauger, komandant Prve obalske straže izjavio je da je otkriven repni konus podmornice na oko 500 metara od pramca Titanika na morskom dnu.

- Krhotine odgovaraju katastrofalnoj imploziji komore pod pritiskom. Nakon ovog otkrića, odmah smo obavestili porodice u ime Obalske straže Sjedinjenih Država i cele ujedinjene komande. Izražavam najdublje saučešće porodicama - dodao je Mauger.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.