MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM NA AUTOMOBIL SRBINA

Izvor: Kurir, 29.Nov.2010, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM" NA AUTOMOBIL SRBINA

KOSOVSKA MITROVICA - U severnom delu Kosovske Mitrovice zapaljen je automobil čiji je vlasnik Srbin, a u istom incidentu oštećeno je još jedno vozilo koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je da je rano jutros, oko 1.30 sati, zapaljeno putničko vozilo prištinskih registarskih oznaka u ulici Kralja Petra u severnom delu Mitrovice.

On je dodao da je vozilo zapaljeno pošto je na njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bačen "Molotovljev koktel" i da je tom prilikom materijalna šteta pričinjena na još jednom vozilu koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

Kako je javio mitrovički Radio Kontakt Plus, vlasnik vozila koje je uništeno je Miodrag Milićević, inače zaposlen u regionalnoj kancelariji Oebsa u severnom delu Mitrovice.

KPS je otvorila istragu, a motiv za ovaj incident, kako su rekli još nije poznat.

Ovim incidentom nastavljena je serija incidenata na severu Kosova u kojima se uništava pokretna imovina Srba koji rade pri međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i kosovskim institucijama.

KPS nije uspela da otkrije odgovorne ni za prethodne slične incidente u kojima je u minulih nekoliko meseci na severu Kosova uništeno više putničkih automobila čiji su vlasnici kosovski Srbi

Osuda

Opštinsko rukovodstvo u Kosovskoj Mitrovici najoštrije je osudilo paljenje automobila Miodraga Milićevića i zatražilo od Kosovske policije (KPS) i Euleka da što hitnije reši ovaj, ali i prethodne incidente u kojima je zapaljena pokretna imovina pojedinih kosovskih Srba.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je Tanjugu da će na jednoj od narednih sednica biti formiran Savet za bezbednost koji će se baviti incidentima koji su sve učestaliji u poslednje vreme. On je objasnio da će Savet za bezbednost biti apolitično telo i da će ga činiti predstavnici stranaka zastupljenih u lokalnom parlamentu i predstavnici građana.

"Evidentno je da se broj incidenata u Kosovskoj Mitrovici povećava. Mi smo veoma zabrinuti zbog činjenice da će uskoro biti održani vanredni albanski izbori. Mi smo i predstavnicima Kfora preneli da može doći do povećanja broja incidenata i zatražili smo da pojačaju svoje prisustvo na terenu", kazao je Pantić. On je izrazio bojazan da KPS ima kapaciteta da reši sve ove slučajeve i sumnju da srpska strana ne bude optužena da stoji iza ovih incidenata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.